De här skisserna är ritade av ett väldigt speciellt barn. Remo är resultatet av en autistisk värld, full av fantasi och en blandning av detaljerade sanningar. Se Grännans lilla flicka, ett drömmonster från en annan planet och pandan från filmen komma till liv – ett autistiskt barns liv blir karaktäriserat genom Remo och designern bakom honom inte är någon annan än barnet själv. Remo skickar sin rena och minimalistiska design till hela världen från Ankara.

Hjälten bakom Remo heter Remzi. Han är 16 år gammal och autist. Familjen förstod att han var speciell när de såg att han inte reagerade på ljud. Sedan Remzi kom till världen har familjen Yilmazs liv inte varit detsamma. Autismen knackar på dörren med sin hårdhet, sorgsenhet, sötma och försvarslöshet. Remzi har flera gånger tvingats byta skola på grund av fördomar. Han blev diskriminerad av både lärare och andra föräldrar i grundskolan, och det var bara några av de svårigheter autismen burit med sig.

Autismen är fortfarande mysteriös. Den sätter en unik prägel på Remzi och gör honom till ett mycket speciellt barn. Ett barn som ser livet genom rosa glasögon, ett barn med en enorm sympati och en stor konstnärlig talang.

När han var på fest med sin mamma som liten fick han ett papper och en penna för att underhålla sig själv. Han började rita – och alla som såg teckningarna blev förtjusta. Mamman beslutade sig för att ta med honom på en keramikkurs och öppnade upp konstens dörrar för sin son.
Konsten gör livet enklare för Remzi. Han börjar uttrycka sina tankar, känslor och vardagsupplevelser genom den. Det han vill skapa i keramiken skissar han ner på papper – och dessa skisser ger liv åt Remo.